Ny antologi: Exploring Greenland

Exploring_Greenland_DTS_reduceret_1000Flere af selskabets medlemmer – Matthias Heymann, Kristian Hvidtfeldt Nielsen og Henrik Knudsen – har bidraget til en ny antologi, der netop er udkommet på det amerikanske forlag Palgrave Macmillan.

Antologien Exploring Greenland: Cold War Science and Technology on Ice viser bl.a. hvordan den geofysiske forskning på Grønland under Den Kolde Krig blev formet af USA’s planer for det nordamerikanske kontinentalforsvar, hvor baserne på Grønland spillede en afgørende rolle.

Værket er et resultat af et 3-årigt internationalt forskningsprojekt ved Center for Videnskabsstudier ved Aarhus Universitet med deltagelse af forskere ved Florida State University.

Projektet blev finansieret af Carlsbergfondet.

:: Se mere hos forlaget