Månedsarkiv: juni 2024

Årsmøde i Helsingør 27.- 28. september 2024

Dansk Teknologihistorisk Selskab holder årsmødeseminar på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør fredag-lørdag 27. – 28. september 2024. Emnet er Nordatlanten – teknologihistorie og samlinger. Der er en perlerække af foredrag og rundvisninger på museet, herunder orientering om planerne om et nyt teknisk museum.  Om lørdagen er der besøg på M/S Søfart. Tilmeldingsfrist 1. september. Der afholdes også generalforsamling i selskabet – indkaldelse følger.

:: Årsmødeseminar 2024 program

Jytte Thorndahl går på pension – afskedsreception 28. juni

Jytte i sit es som engageret formidler på Elmuseet i slutningen af 1980’erne. Foto: Energimuseet.

Efter 37 år som markant museumsinspektør på Energimuset går Jytte Thorndahl på pension. Jytte var som ung museumsinspektør på Elmuseet i begyndelsen af 1990’erne med til at stifte Dansk Teknologihistorisk Selskab og har gennem alle årene været medlem. Selskabet takker Jytte for den store indsats indenfor teknologhistorien – og ønsker hende et godt otium. Der er afskedsreception på museet fredag 28. juni 2024.  Kom og glæd Jytte! Tilmelding kræves – se invitation.

:: Invitation – afskedsreception Jytte Thorndahl Energimuseet

Nyt storværk om erhvervsliv på Fyn er netop udkommet

Syddansk Universitetsforlag har netop udgivet 2-bindsværket Fyn – et erhvervsliv under forandring 1945-2020. Det er Tage Koed Madsen og Jesper Strandskov, der grundigt har analyseret erhvervsudviklingen på Fyn siden 2. Verdenskrig. Der er fokus på både gamle og nye virksomheders op- og nedture – og et erhvervsliv, der samlet set blev forandret til ukendelighed.

:: Læs om bogen på forlagets webside